15 Обітниць Матері Божої тим, хто молиться на Вервиці

Читай також

  • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
  • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • 15 Обітниць Матері Божої тим, хто молиться на Вервиці

          Молитву на Вервиці (Розарієву молитву) ініціював св. Домінік, засновник Ордену Домініканців. Проте згодом вона була забута. Відновити її зміг інший домініканець — блаженний Алан де Рупе (Alanus de Rupe) у XV столітті. 1464 року йому об’явилася Пресвята Діва, давши 15 обітниць для тих, хто ревно молитиметься Розарій. Ось вони:

          15 Обітниць Матері Божої тим, хто молиться на Вервиці!

          1⃣ Кожен, хто вірно служитиме мені, відмовляючи Вервицю, одержить особливі ласки.

          2⃣ Обіцяю свій особливий захист і найбільші ласки всім, хто відмовлятиме Вервицю.

          3⃣ Вервиця стане потужною зброєю проти пекла; вона буде руйнувати зло, нищити гріх, і перемагати єресі.

          4⃣ Вервиця сприятиме процвітанню доброчесности та добрих трудів; вона отримає для душ щедре Боже Милосердя, вона відвертатиме серця людей від любови до світу і його марнот, і піднесе їх до прагнення вічних цінностей. О, щоб тільки душі себе тим способом освячували!

          5⃣ Душа, котра присвятить себе мені через молитву на Вервиці, не загине.

          6⃣ Хто побожно відмовлятиме Вервицю, заглиблюючись в розважання її святих Таїнств, того не подолає нещастя. Бог в Своєму правосудді того не каратиме; він не загине несподіваною смертю; якщо він буде праведним, то залишиться в Божій благодаті і стане достойним вічного життя.

          7⃣ Кожен, хто матиме правдиву набожність до Вервиці, не помре без святих Таїнств Церкви.

          8⃣ Ті, що вірно відмовлятимуть Вервицю, будуть мати Боже світло і щедрі Божі благодаті на протязі життя і в час смерти, а в хвилину смерти матимуть свою частку і заслугах святих у раю.

          9⃣ Я звільнятиму з чистилища тих, що з набожністю ставилися до Вервиці.

          🔟 Вірні діти Вервиці заслужать на високій ступінь слави у небі.

          1⃣1⃣ Відмовляючи Вервицю, ви одержите все, про що мене попросите.

          1⃣2⃣ Кожному, хто поширює молитву на Святій Вервиці, я допомагатиму в їхніх потребах.

          1⃣3⃣ Мій Божественний Син запевнив мене, що кожен, хто пропагує молитву на Вервиці, матиме заступниками цілий Небесний Двір впродовж свого життя та в годину смерти.

          1⃣4⃣ Всі ті, що відмовляють Вервицю, є моїми синами, і братами мого єдиного Сина Ісуса Христа.

          1⃣5⃣ Любов до моєї Вервиці є важливим передвісником майбутньої долі людини.

          Об’явлення Пречистої Діви св. Домініку

          Святий Домінік (1170-1221) – кастилський католицький священник, проповідник, Засновник Ордену домініканців (1215). Був першим великим пропагандистом молитви на Вервиці.

          Св. Домінік, бачачи, що гріхи християн були перешкодою у наверненні альбігойців, подався у відлюдне місце, поблизу Тулузи, і провів там три дні і три ночі в постійній молитві й покуті. Він стогнав і плакав, бичував себе, щоб заспокоїти гнів Божий, відтак зомлів.

          Тоді, у 1214 р. , з’явилася перед ним Матір Божа з трьома небесними дівами і сказала йому:

          Чи знаєш ти, Мій дорогий Домініку, якою зброєю користувалася Свята Трійця, щоби змінити світ?

          – Царице моя, – відповів їй, – Ти знаєш це краще за мене; чи ж не Ти була після Твого Сина Ісуса головним чинником нашого спасіння? Пресвята Діва додала:

          – Знай, що найуспішнішим знаряддям боротьби був Ангельський Псалтир, який становить основу Нового Завіту; отож, якщо ти хочеш навернути до Бога затверділі серця, читай Мій Псалтир.

          Святий встав, утішений і сповнений рішучості щоб спасти людей, і подався до кафедрального собору. Саме у цей час дзвони, розгойдані ангелами, задзвонили значуще і люди збіглися на цей заклик.

          Св. Домінік ще не почав проповідувати, як здійнявся шалений ураган: земля захиталася, сонце затьмарилося, вдарили безупинні громи і блискавиці. Усі присутні зблідли і затремтіли з переляку. Страх усіх зріс ще більше, коли вони побачили, що образ Пресвятої Діви, що стояв на підвищенні, тричі підносив руки до Неба і просив про помсту для них, якщо вони не навернуться і не віддадуться під її опіку, Святої Божої Матері. Через ці чуда Бог хотів, щоб люди шанобливо поставилися до нової набожності на святій Вервиці та зробили його ще славнішим. Коли нарешті ураган припинився, завдяки молитвам св. Домініка, пустельник продовжив проповідь, пояснюючи чудесну цінність святої Вервиці. Майже всі мешканці Тулузи прийняли цю побожну практику і розкаялися у своїх помилках. З часом відбулися у їхньому житті і звичаях великі зміни.

          Таке чудесне становлення святої Вервиці схоже на виголошення Господом Свого закону на горі Синай. Воно демонструє вагомість цієї побожної практики, великим апостолом якої був св. Домінік.

          Чудеса

          Один єретик висміював чуда і п’ятнадцять таїнств святої Вервиці, перешкоджаючи наверненню своїх товаришів. Караючи його, Господь дозволив п’ятнадцяти тисячам злих духів заволодіти тим грішником.

          Батьки привели його до благословенного отця, щоби той вигнав з нього диявола духів. св. Домінік почав молитися і закликав вірних відмолювати вголос Вервицю. З кожною «Богородице Діво» Матір Божа виганяла з нього сто злих духів у вигляді розжареного вугілля; як тільки він звільнився, одразу відрікся від своїх повчань, навернувся та побажав вступити до Братства Вервиці.

          Володимир СТРУТИНСЬКИЙ

          Читай також

        • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
        • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.